Savjet tjedna za restorane: Stari Fijaker

Savjet tjedna za restorane: Stari Fijaker

11. listopada 2023 Off By Zagreb-top10.com

Naš ovotjedni restoranski savjet tjedna ide u jednu zagrebačku instituciju: “Stari Fijaker”. Ova lokacija predstavlja tradiciju, provjerenu, povijest našeg lijepog grada Zagreba. Dizajn interijera je više starinski, rustikalni, ali još uvijek dobro održavan. Ovaj restoran nije turističko mjesto, već održava dugoročne odnose sa svojim gostima koji rado posjećuju ovaj restoran uvijek iznova. Glavni razlog je bezbrižna atmosfera, nasmijani ljudi, velike porcije koje dobijete za svoj novac, ukratko, brojni su razlozi zašto ovdje biti gost.

Kao što naziv Stari Fijaker govori, ovdje posvuda možete pronaći kočije koje podsjećaju na davno prošla vremena. Nije slučajno da je restoran ponovno otvoren 1994. godine, u godini u kojoj je grad Zagreb proslavio 900. obljetnicu postojanja. Povijest Zagreba, središnja lokacija i stara zgrada u kojoj se nalazi restoran usko su isprepleteni.

Ispod možete vidjeti dijagram kočije u ulaznom prostoru:

 

Kočija u ulaznom prostoru

 

Interijer je vrlo dobro očuvan, ali podsjeća na neka davna vremena. Ovo počinje s stalkom za odjeću, koji ima prekrasne, starinske ukrase i ni na koji način ne podsjeća na moderan stalak za odjeću. Iako je ovo vrlo jednostavna usporedba, primjenjiva je na sva unutarnja uređenja.

 

Pregled interijera restorana

 

Restoran Stari Fijaker također je vrlo dobar izbor za rođendane u malom ili većem društvu. Uživajte u boravku i hrani prikazanoj na slikama ispod.

 

Živjeli, slavljeniče 🙂

 

Osim ako niste vegetarijanac, preporučamo da svoj jelovnik započnete tartarskim biftekom, a potom i gljivama na žaru. Za glavno jelo možete birati između raznih mesnih jela, bilo da su to bečki šnicli, svinjski medaljoni, goveđi odrezak ili slično. Oni koji vole konzumirati meso ovdje će sigurno pronaći ono što traže.

Mesno jelo s okruglicama

 

Ako želite jesti vegetarijanski: nema problema! Jednostavno prijeđite na lignje ili ribu. Ova jela su također vrlo kvalitetno pripremljena.

 

Vegetarijanska verzija

 

…ili pržene!

 

Ulazni prostor ovog restorana ne privlači pažnju, ali gosti se uvijek ugodno iznenade čim uđu u ovu lokaciju 🙂

 

Vanjska fasada restorana Stari Fijaker

 

Lokacija ovog restorana je samo nekoliko minuta hoda od glavnog zagrebačkog trga Trga bana Josipa Jelačića! Za one koji dolaze izvan grada, lako možete doći vlakom i ručati u ovom restoranu nakon šetnje središtem Zagreba.

Mjesto: